2025-11-11 127 Peržiūros

Jeigu ant makaronų pakuotės matote „Nr. 1“, tai nereiškia, kad rankose laikote čempioną. Makaronų skaičiai nėra reitingas, tai – gamintojo techninis žymėjimas, padedantis atskirti formas ir storį. O skonis bei kokybė slypi visai ne numeriuke. 

Kas iš tikrųjų slepiasi po numeriais? 

Formos kodas 

Dauguma skaičių – tai formos/štampo numeris. Pvz., 12 gali reikšti spagečius, 27 – fusilli, 73 – penne, bet vieningo standarto nėra. Vieno prekės ženklo „12“ nelygu kito. 

Storį žymintys prierašai 

Prie numerio dažnai būna raidės ar prierašai: spaghetti n.5rigatoni n.24bucatini n.9. Kuo didesnis numeris toje pačioje linijoje, tuo storesnė makarono atmaina. 

Vidinis katalogas 

Skaičiai – logistikos kalba gamykloje ir prekyboje: padeda suplanuoti gamybą, atsargas, eksportą. 

Nereiškia „geriausias“ 

„Nr. 1“ nereiškia nei „geriausias“, nei „pirmas rinkoje“. Kokybę lemia kietagrūdžiai kviečiai, baltymų kiekis, malimas ir džiovinimas. 

Skaičius ant pakuotės – tai nuoroda į formą, o ne medalis. Rinkitės ne „Nr. 1“, o gerus miltus, aukštą baltymų kiekį, tinkamą formą ir gamybos būdą – tada „pirmas“ bus jūsų patiekalas, o ne pakuotės numeris.