
Jeigu ant makaronų pakuotės matote „Nr. 1“, tai nereiškia, kad rankose laikote čempioną. Makaronų skaičiai nėra reitingas, tai – gamintojo techninis žymėjimas, padedantis atskirti formas ir storį. O skonis bei kokybė slypi visai ne numeriuke.
Kas iš tikrųjų slepiasi po numeriais?
Formos kodas
Dauguma skaičių – tai formos/štampo numeris. Pvz., 12 gali reikšti spagečius, 27 – fusilli, 73 – penne, bet vieningo standarto nėra. Vieno prekės ženklo „12“ nelygu kito.
Storį žymintys prierašai
Prie numerio dažnai būna raidės ar prierašai: spaghetti n.5, rigatoni n.24, bucatini n.9. Kuo didesnis numeris toje pačioje linijoje, tuo storesnė makarono atmaina.
Vidinis katalogas
Skaičiai – logistikos kalba gamykloje ir prekyboje: padeda suplanuoti gamybą, atsargas, eksportą.
Nereiškia „geriausias“
„Nr. 1“ nereiškia nei „geriausias“, nei „pirmas rinkoje“. Kokybę lemia kietagrūdžiai kviečiai, baltymų kiekis, malimas ir džiovinimas.
Skaičius ant pakuotės – tai nuoroda į formą, o ne medalis. Rinkitės ne „Nr. 1“, o gerus miltus, aukštą baltymų kiekį, tinkamą formą ir gamybos būdą – tada „pirmas“ bus jūsų patiekalas, o ne pakuotės numeris.
" loading="lazy"/>
" loading="lazy"/>
" loading="lazy"/>
