2021-02-25 1515 Peržiūros

Dažnai tėvams išrinkti vardą savo naujagimiui tampa itin sunkia užduotimi su daug diskusijų, klausimų ir nuomonės pasikeitimų. „Kalba Klaipėda“ nusprendė apžvelgti vaikų vardus, kurie Klaipėdoje buvo populiariausi per praėjusį penkmetį.

Dažniausi ir įdomiausi naujagimių vardai 2020-aisiais

2020-aisiais klaipėdiečiai savo naujagimiams skyrė ir gerai girdėtus ir itin retus vardus.

Tarp retesnių vardų galima išskirti Gilbertą ar Deimoną. Taip pat tėvai savo vaikams suteikė mažiau girdėtus vardus, kaip Gantas, Erijus, Taironas, Raigardas, Arijanas.

Populiariausias berniuko vardas 2020 m. buvo Herkus. Jis suteiktas 11-ai vaikų. 8 vaikai pavadinti Mato, toks pats kiekis vaikų pavadintas Ąžuolo vardu. Tarp populiariausių taip pat Marko, Luko, Augusto vardai. Nuo jų mažai atsilieka Leonas, Adomas ar Jonas.

Tarp mergaičių populiariausias vardas buvo Amelija, jis suteiktas 9 kartus. Tarp populiariausių mergaičių vardų galima išskirti Liepą, Patriciją, Eliją, Lėją.

Tarp mergaičių retesni vardai buvo Medeinė, Vilnė, Heilė, Leoneta, Liusilė, Oktavija, Vėja, Sintija, Faustė.

Dažniausi ir įdomiausi naujagimių vardai 2019-aisiais

2019-aisiais populiariausi berniukų vardai buvo Matas ir Emilis, o mergaičių – Ieva ir Lėja.

Į populiariausių vardų 2019-aisiais sąrašą taip pat pateko Sofija, Amelija, Paulina, Patricija, Kamilė, Liepa ir Emilija.

Tarp berniukų – Matas, Emilis, Domas bei Markas. Ne ką mažesnio susidomėjimo sulaukė Jonas, Rokas, Lukas, Augustas, Herkus ir Nojus.

Į retesnių vardų sąrašą pateko mergaičių vardai Ėtmė, Nerida, Agilė, Jetė, Lada, berniukų – Benjaminas, Hermanas, Ainius, Edenas, Nortas, Dartas.

Dažniausi ir įdomiausi naujagimių vardai 2018-aisiais

2018-aisiais Klaipėdoje populiariausi mergaičių vardai buvo Amelija, Gabrielė, Lėja, Ema, Gabija, Emilija, Viltė, Liepa, Augustė.

Tarp berniukų – Lukas, Markas, Herkus, Rokas, Gabrielius, Matas, Mantas, Lukas, Danielius, Gustas.

Retesni praėjusiais metais Klaipėdos rajone vaikams duoti mergaičių vardai: Maja, Leila, Elmė, Goja, Ela, Iglė, Ariela, Agilė, Nileta, Odrė, Kaja, Taja, Deima, Eva, Joelė, Nikolė. Berniukų: Dorotas, Arianas, Rėjus, Erildas, Leo, Raidas, Hugas, Leitis, Skomantas, Lilas, Vyderis, Brainas, Eidenas.

Klaipėdos mieste praėjusiais metais registruoti retesni mergaičių vardai: Dija, Elaja, Eivė, Luna, Odrė, Vakarynė, Anikė, Katalėja. Berniukų: Itanas, Joelis, Eventas, Ratmiras, Trojus, Taodoras, Niras.

Dažniausi naujagimių vardai 2017-aisiais

Klaipėdoje populiariausi mergaitėms duodami vardai 2017-aisiais buvo Liepa, Emilija, Elija, Sofija ir Austėja, o berniukams – Herkus, Domas, Jokūbas, Nojus ir Arnas.

2017 m. populiariausi vyriškas ir moteriškas vardai, kuriuos tėvai davė savo ką tik gimusiems vaikams, buvo Matas ir Emilija.

Dažniausi ir įdomiausi naujagimių vardai 2016-aisiais

2016-aisiais populiariausi naujagimių vardai tarp mergaičių buvo Liepa, Emilija, Austėja, Viltė, Gabija, Lėja, Amelija, Kamilė, Ieva, Gabrielė.

Tarp berniukų – Lukas, Matas, Jokūbas, Dominykas, Jonas, Nojus, Benas, Augustas, Domas, Domantas.