2020-03-16 1125 Peržiūros
Siemens arena Vilniuje buvo pastatyta vos per 12 mėnesių ir atidaryta 2004 m. spalio 30 d.

Nors visoje Lietuvoje šiuo metu paskelbtas karantinas, naudinga nepasiduoti blogoms emocijoms ir prisiminti pačius didžiausius ir smagiausius renginius. Vilniečiai, ar žinote koks koncertas „Siemens“ arenos istorijoje surinko daugiausia žmonių ir kiek lankytojų arena sulaukė per visą savo gyvavimo laikotarpį?

Kaip pasakoja „Siemens“ arenos Marketingo skyriaus vadovė Živilė Koncevičienė, didžiausias renginys šioje erdvėje vyko 2018-ais metais. Rekordinio žiūrovų skaičiaus čia sulaukė britų grupės „Depeche Mode“ koncertas. Tąkart garsiausias grupės dainas, žinomas visame pasaulyje, kartu traukė daugiau nei 13 000 susirinkusių žiūrovų.

Žinoma, didelio susidomėjimo didžiausioje sostinės arenoje sulaukė ir Lietuvos atlikėjų koncertai, vienas populiariausių – visiems puikiai pažįstamo Andriaus Mamontovo šou.

Iki šiol Siemens arenoje daugiausia žiūrovų buvo užfiksuota 2018-aisiais, Depeche Mode koncerto metu (Pauliaus Paleckio nuotr. iš Vilniuje vykusio britų žvaigždžių koncerto)

Nors didžiausio visame pasaulyje šiuolaikinio cirko „Cirque du Soleil“ pasirodymai visada sulaukia didžiulio susidomėjimo, praėjusių metų šou, pavadinimu „Toruk – the First Flight“ buvo rekordinis. Šio pasirodymo metu buvo pasiektas ir dar vienas rekordas – arenoje buvo  net 55 tonos įrangos, kurią atgabeno 37 vilkikai.

Įdomu tai, jog Kanados šou gigantas „Cirque du Soleil“, „Siemens“ arenoje lankėsi daugiausia kartų. Jie sostinės publikai pristatė 5 skirtingus pasirodymus: „Saltimbanco“, „Alegria“, „Quidam“, „Varekai“ ir „Toruk – the First Flight“. 35 kartus rodytus šou stebėjo apie 100 tūkst. žiūrovų.

Praėjusių metų „Cirque Du Soleil“ scena Siemens arenoje

Kiekvienais metais „Siemens“ arenoje įvyksta apie 120 renginių, o prieš porą metų sostinės arenoje griaudėjusio paskutinio hiphopo kumščio „G&G Sindikato” koncertas „Uždegti šviesą“ buvo ypatingas ne tik scenoje pasirodžiusiems atlikėjams, bet ir „Siemens“ arenai bei vienam BMW klube koncertą stebėjusiam žiūrovui. Pastarasis tapo penkiamilijoniniu arenos lankytoju. Skaičiuojama, jog vėl prasidėjus renginiams, arena turėtų sulaukti ir 6-milijoninio lankytojo.

Kaip pasakoja „Siemens“ arenos atstovė, išskirti vieno renginio, sulaukusio daugiausia lankytojų pagyrų, ji išskirti negali, tačiau žiūrovams didelį įspūdį visąlaik palieka „Cirque du Soleil“ pasirodymai, kurie Lietuvoje turėtų lankytis ir šiais metais. Taip pat didelio atgarsio sulaukė „Depeche Mode“, „Lana Del Rey“ ir daug kitų atlikėjų.