Vėsų rudens vakarą taip ir norisi šilto, greitai paruošiamo ir nepaprastai gardaus moliūgų pyrago. Dalinamės receptu!
Jums reikės:
- 400 g moliūgų (nulupto, be sėklų);
- 250 g miltų;
- 200 g cukraus;
- 3 vnt. kiaušinių;
- 150 g sviesto (kambario temperatūros);
- 100 g riešutų (arba razinų);
- 1 v. š. citrinų sulčių;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 2 a. š. cinamono;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 0.5 a. š. maltų gvazdikėlių.
Paruošimo eiga:
- Orkaitę įjungiame kaisti iki 180C.
- Moliūgą smulkiai sutarkuojame (galima tarkuoti virtuvės kombainu, tokia truputį smulkesne negu burokine tarka).
- Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų mikseriu labai gerai išplakame iki masė pabals ir taps puri. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno.
- Tarkuotą moliūgą labai lengvai rankomis nuspaudžiame nuo skysčio, apšlakstome citrina, apibarstome cinamonu ir gvazdikėliais, išmaišome. Įmaišome į sviesto bei kiaušinių plakinį. Po truputį įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišome pasmulkintus riešutus.
- Masę dedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių iki gražiai paruduos ir ištrauktas pagaliukas bus švarus. Skanaus!