2024-10-01 3525 Peržiūros

Vėsų rudens vakarą taip ir norisi šilto, greitai paruošiamo ir nepaprastai gardaus moliūgų pyrago. Dalinamės receptu!

Jums reikės:

  • 400 g moliūgų (nulupto, be sėklų);
  • 250 g miltų;
  • 200 g cukraus;
  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 150 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 100 g riešutų (arba razinų);
  • 1 v. š. citrinų sulčių;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 a. š. cinamono;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 0.5 a. š. maltų gvazdikėlių.

Paruošimo eiga:

  1. Orkaitę įjungiame kaisti iki 180C.
  2. Moliūgą smulkiai sutarkuojame (galima tarkuoti virtuvės kombainu, tokia truputį smulkesne negu burokine tarka).
  3. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų mikseriu labai gerai išplakame iki masė pabals ir taps puri. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno.
  4. Tarkuotą moliūgą labai lengvai rankomis nuspaudžiame nuo skysčio, apšlakstome citrina, apibarstome cinamonu ir gvazdikėliais, išmaišome. Įmaišome į sviesto bei kiaušinių plakinį. Po truputį įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišome pasmulkintus riešutus.
  5. Masę dedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių iki gražiai paruduos ir ištrauktas pagaliukas bus švarus. Skanaus!