2025-11-06 106 Peržiūros

Kugelis – klasikinis lietuviškas bulvių patiekalas su traškia plutele ir minkštu vidumi. Tobulam rezultatui svarbiausia tinkamai paruoštos bulvės, subalansuoti ingredientai ir kantrybė kepant. O kaip kepate jūs? 

Reikės 

  • 2 kg bulvių 
  • 2 svogūnų 
  • 300 g rūkytos šoninės 
  • 3 kiaušinių 
  • ~200 ml pieno (šilto) 
  • druskos ir juodųjų pipirų 
  • aliejaus (formai) 

Gaminimas 

Bulvės. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Jei masė labai skysta, lengvai nusunkite (ne iki sausumo). 

Šoninė ir svogūnai. Smulkintą šoninę pakepinkite, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol apskrus ir suminkštės. 

Maišymas. Į bulves įmaišykite keptą šoninę su svogūnais, kiaušinius ir šiltą pieną. Pagardinkite druska bei pipirais. 

Forma. Kepimo formą patepkite aliejumi, supilkite masę ir paviršių šiek tiek išlyginkite. 

Kepimas. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~1 val. 30 min., kol viršus gražiai auksinis ir traškus. 

Naudingi patarimai 

Išėmę iš orkaitės palikite 10 minučių „pailsėti“ – bus lengviau pjaustyti. 

Norite sodresnio skonio? Pieną dalinai pakeiskite grietinėle arba įmaišykite šaukštą grietinės. 

Patiekite su spirgučių padažu ir grietine – klasika, kuri niekada nenuvilia. 

Skanaus!