Ar jau spėjote šiais metais atidaryti šaltibarščių sezoną? Jei dar ne, kviečiame išbandyti šios daugybės lietuvių mėgstamos šaltos sriubos receptą su slaptuoju ingredientu.
Jums reikės:
• 250 g virtų burokėlių;
• 3 trumpavaisių šviežių agurkų;
• 3 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių;
• 1 l kaimiško kefyro;
• 4 virtų kiaušinių;
• ryšulėlio krapų;
• ryšulėlio svogūnų laiškų;
• druskos;
• pipirų;
• pieno.
Gaminimo eiga
- Stambia tarka sutarkuokite burokėlius.
- Kubeliais supjaustykite trumpavaisius šviežius agurkus, marinuotus agurkėlius ir virtus kiaušinius.
- Mažais gabalėliais supjaustykite ir krapus su svogūnų laiškais.
- Supjaustytus šaltibarščiams skirtus ingredientus suberkite į indą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, supilkite kefyrą ir šiek tiek pieno, kad išgautumėte norimą sriubos tirštumą.
Patarimai
• Jei šaltibarščius darysite iš vakaro, tuomet jie bus intensyvesnio skonio.
• Vietoj pieno sriubą galite padaryti skystesnę ir naudodami marinuotų agurkėlių vandenį.