2022-09-01 292 Peržiūros

Slyvos – nuostabios kepinių gardintojos. Kol šviežių slyvų sezonas nesibaigė, pasilepinkite kvapniu ir aromatingu trupininiu pyragu prie kavos ar arbatos!

Jums reikės:

TEŠLAI:
• 450 g kvietinių miltų
• 200 g sviesto (šalto)
• 150 g cukraus (arba pagal skonį)
• 1 vnt. kiaušinių (didelio)
• 2 v. š. grietinės (ar graikiško jogurto)
• 1 a. š. kepimo miltelių
• 1 a. š. vanilinio cukraus

ĮDARUI:
• 400 g slyvų (galima keisti abrikosais, persikais, nektarinais)

Paruošimo eiga:

  1. Į dubenį įsijojame miltus su kepimo milteliais, beriame cukrų ir vanilinį cukrų. Įmušame kiaušinį ir sudedame gabalėliais pjaustytą šaltą (būtinai!) sviestą ir grietinę. Visą mišinį triname pirštais, kol susiformuos stambūs trupiniai.
  2. Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliuką ir supjaustome skiltelėmis.
  3. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, suberiame du trečdalius tešlos, paspaudžiant delnais suformuojame pagrindą ir kraštelius. Ant viršaus sudėliojame slyvas ir viršų pabarstome likusiais tešlos trupiniais.
  4. Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 – 40 minučių. Iškepusį atvėsinti kambario temperatūroje.
  5. Pyragą galite patiekti su vaniliniais ledais.

Skanaus!