
Ar jau spėjote atidaryti šaltibarščių sezoną? Jei dar ne, dalijamės skaniausios šaltibarščių sriubos receptus ir kviečiame išmėginti.
Jums reikės:
- 250 g virtų burokėlių;
- 3 trumpavaisių šviežių agurkų;
- 3 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių;
- 1 l kaimiško kefyro;
- 4 virtų kiaušinių;
- ryšulėlio krapų;
- ryšulėlio svogūnų laiškų;
- druskos;
- pipirų;
- pieno.
Gaminimo eiga
- Stambia tarka sutarkuokite burokėlius.
- Kubeliais supjaustykite trumpavaisius šviežius agurkus, marinuotus agurkėlius ir virtus kiaušinius.
- Mažais gabalėliais supjaustykite ir krapus su svogūnų laiškais.
- Supjaustytus šaltibarščiams skirtus ingredientus suberkite į indą, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, supilkite kefyrą ir šiek tiek pieno, kad išgautumėte norimą sriubos tirštumą.
Patarimai
- Jei šaltibarščius darysite iš vakaro, tuomet jie bus intensyvesnio skonio.
- Vietoj pieno sriubą galite padaryti skystesnę ir naudodami marinuotų agurkėlių vandenį.