2025-07-01 74 Peržiūros

Klasikinės graikiškos salotos – autentiškas Viduržemio jūros patiekalas, kuriame dera šviežumas, paprastumas ir gausu skonio. Jokių majonezų – tik daržovės, alyvuogės, feta ir kokybiškas alyvuogių aliejus… Išbandykite! 

Ingredientai (2–3 porcijoms) 

  • 2 vidutiniai pomidorai (geriausia – sultingi, sunokę) 
  • 1 agurkas 
  • 1 mažas raudonasis svogūnas 
  • 1 nedidelė žalia paprika 
  • 100 g fetos sūrio  
  • Sauja alyvuogių, geriausia – juodų  
  • 2–3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus 
  • 1 valg. šaukštas raudonojo vyno acto (nebūtina) 
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų 
  • Žiupsnelis džiovinto raudonėlio 

Gaminimo eiga 

  1. Pomidorus supjaustykite stambiais gabalais. Jei naudojate vyšninius pomidoriukus – perpjaukite perpus. 
  1. Agurką pjaustykite stambesnėmis riekelėmis ar pusmėnuliais, nulupti – nebūtina. 
  1. Papriką supjaustykite juostelėmis, o svogūną – plonais pusžiedžiais. 
  1. Viską sudėkite į dubenį, įdėkite alyvuogių. 
  1. Ant viršaus dėkite fetos gabalą (ne trupintą) . 
  1. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite raudonėliu ir pipirais. 

Skanaus!